Bodøregionens UtviklingsselskapNyheterDet fremadstormende investeringsselskapet Nyhamn blir BRUS-eier

Det fremadstormende investeringsselskapet Nyhamn blir BRUS-eier

[post_published]

Nyhamn AS har blitt aksjonær i Bodøregionens Utviklingsselskap AS. Nyhamns inngang på eiersiden i BRUS gjør at det regionale utviklingsselskapet passerer 37 eiere.

Administrerende direktør i Bodøregionens Utviklingsselskap Elnar Remi Holmen og Ingri Marie Sivertsen fra Nyhamn AS.

Om Nyhamn AS

Nyhamn AS ble opprettet i 2006 av Martin Sivertsen og er et investeringsselskap som gjør investeringer i aksjer, eiendom og selskap. Selskapet ledes av daglig leder Ingri Marie Sivertsen. Hun har vært øverste leder i selskapet siden 2018. Nyhamn har hovedbase i Steigen nærmere bestemt Nordfold, men fører selskapets daglige drift fra Sjøgata i Bodø. Nyhamn AS er blant annet største investor i det nye smarthotellet som skal bygges i Sjøgata. Tidligere i september ble det klart at totalentreprisen var på plass. Planlagt byggestart er allerede mars neste år.

Nyhamn er også største eier i den nye fryseterminalen i Burøyveien 13 i Bodø. I tillegg har de gjennomført en rekke investeringer i eiendom og selskaper i Steigen kommune. Ingri Marie Sivertsen har allerede gjort seg godt bemerket som en fremadstormende investor i Nord Norge.

– For Nyhamn er det viktig å være eier i BRUS. Vi ønsker å være en representant for Steigen, fordi vi ser på som helt naturlig at Steigen skal være representert som en del av Bodøregionen. Vi gleder oss veldig til samarbeid med de andre aksjonærene i BRUS, og vi ser frem til hva vi kan få til sammen, sier daglig leder i Nyhamn, Ingri Marie Sivertsen.

Bodøregionens Utviklingsselskap – BRUS består i dag av 37 selskap da Nyhamn AS blir ny aksjonær og nå går inn på eiersiden i utviklingsselskapet. BRUS eiere omsatte for over 12 milliarder kroner i 2018. De bidro med over 350 millioner kroner i form av skatt til fellesskapet. Med Nyhamn som ny aksjonær nærmer sysselsettingen hos eierne nær 6000 ansatte og over 3 milliarder kroner i lønnsutbetalinger til sine ansatte.

– Nyhamn AS med Ingri Marie Sivertsen & co er en av de mest foroverlente investeringsselskapene i Nord Norge som virkelig satser på lokalsamfunnene rundt oss. Med sin base i Steigen, men også nærhet til Bodø er de perfekt match for BRUS, sier adm dir i BRUS, Elnar Remi Holmen

– Det at vi får inn en eier som kjenner Steigen kommune godt, som har gjort store investeringer der er en styrke for oss. Vi ønsker et sterkere fokus på regionalt samarbeid, og Nyhamn AS er et prakteksemplar på et selskap som ser like mye utenfor Bodøs grenser, som innenfor.