Bodøregionens UtviklingsselskapNyheterOpscom Systems blir en del av BRUS

Opscom Systems blir en del av BRUS

[post_published]

Verdensledende selskap innen internasjonal luftfart og luftfartssystemer går inn på eiersiden av BRUS. 

Foto: Opscom Systems AS

I en vanskelig tid hvor deler av næringslivet ligger brakk, og bransjer som reiseliv og luftfart virkelig for kjenner på utfordringene, har Opscom virkelig gått mot strømmen og skutt fart. I en bransje som har det tøft, leverer de gode resultater, som nå resulterer i at de går inn på eiersiden som aksjonær i Bodøregionens Utviklingsselskap, og gjør at BRUS passerer 38 eiere.

Om Opscom Systems

Opscom Systems AS utvikler og drifter kvalitet- og sikkerhetssystemer for flyplasser. I tillegg har de flyselskap, flyskoler og tekniske verksteder som kunder. Selskapets kundeportefølje er fordelt på 10 land. Virksomheten drives fra hovedkontoret i Bodø. Opscom har arbeidet innenfor dette kundesegmentet gjennom 15 år og har bygd opp en stor og variert kundeportefølje. De siste 2 årene har Opscom utviklet en ny teknologisk plattform tilpasset bransjens utvidede krav til forbedret datasikkerhet. Opscom forventer en betydelig vekst de neste 2-5 årene.

Vi har samarbeidet med BRUS i over et år. Dette er en organisasjon og eiergruppering som fremstår som målrettet og 100% dedikert i arbeidet med verdiskapning og bærekraftig utvikling for Bodøregionen og landsdelen. Derfor er det både naturlig og riktig av oss å gå inn som medeier i BRUS, sier daglig leder i Opscom Systems, Asbjørn Nilsen.

Bodøregionens Utviklingsselskap – BRUS består i dag av 38 selskaper da Opscom Systems blir ny aksjonær og nå går inn på eiersiden i utviklingsselskapet. BRUS eiere omsatte for over 26 milliarder kroner i 2018. De bidro med over 1 milliard kroner i form av skatt til fellesskapet. Med Opscom Systems som ny aksjonær nærmer sysselsettingen hos eierne nær 6000 ansatte og over 3 milliarder kroner i lønnsutbetalinger til sine ansatte.

Vi er svært fornøyde med å få Opscom Systems med Asbjørn, Roar og co på eiersiden. De er fantastisk flinke folk som virkelig har oppnådd resultater, både nasjonalt og internasjonalt. Opscom Systems er et selskap som bidrar til stor verdiskaping og er en perfekt match for BRUS og regionen for videre satsning på luftfart og flybyen Bodø. Vi gleder oss over å ha fått dem på laget og samarbeide med dem framover, sier prosjektleder i BRUS, Kristin Haugen.

Her kan man skrive kilder.