Bodøregionens UtviklingsselskapNyheterGratulerer med dagen N950 og Salten Aqua

Gratulerer med dagen N950 og Salten Aqua

10/09/2021

Fredag 10.september kunne Fiskeri- og Sjømatminister, Odd Emil Ingebrigtsen klippe snora sammen med daglig leder Johan Edvard Andreassen på det nye lakseslakteriet til N950 på Sør-Arnøy i Gildeskål kommune.

Nye lakseslakteriet til N950

Havbruksnæringen er en av Nord-Norges viktigste næringer som sysselsetter tusenvis av mennesker langs Nordlandskysten. På Sør-Arnøy i Gildeskål kommune har lakseslakteriet N950 de siste årene investert over 400 millioner i et nytt høyteknologisk slakteri. Det nye slakteriet øker kapasiteten fra dagens nivå på 100 tonn slaktet laks til om lag 200 tonn. Dermed blir slakteriet som er eid, samlet av havbruksnæringen i Bodøregionen et av landets største slakterier. Hjørnesteinsbedriften N950, sikrer dermed muligheten til at regionen fremover kan vokse og produsere mer sjømat til en verden som etterspør stadig mer.

N950 ved Johan Edvard i spissen er et fantastisk selskap som virkelig leverer til lokalsamfunnet de er en del av. Det lokale eierskapet vises i praksis at det går an å satse milliarder i investering ute i havgapet ved kysten vår. Det betyr noe med lokalt eierskap. Her skapes det nye arbeidsplasser med store investeringer. Vi er stolte av dem, sier adm. dir. i BRUS, Elnar Remi Holmen.

Lokalt

En rekke lokale bedrifter har fått tatt del i utviklingen og byggingen av lakseslakteriet på Arnøy, som for eksempel Nordkontakt og Finneid Sveiseverksted. Slike enorme investeringer gir betydelige ringvirkninger for lokalt næringsliv. Her går Salten Aqua og N950 foran.

Sammen med Salten Aqua, sjømatbedriftene og N950 har vi over lang tid jobbet for å sikre flere fergeavganger og direkteavganger fra Arnøy til Bodø. Nå kom løsningen med 15 flere avganger i uka på plass fra 1.september, og nå signaliserer fylkeskommunen at det også skal komme på plass direkteavganger. Dette var et skikkelig dobbelt kinderegg for N950. Jeg vil gratulere eiere, ansatte og spesielt Johan Edvard på N950 med dagen, avslutter Holmen.

Nye lakseslakteriet til N950Foto: Bodøregionens Utviklingsselskap