Bodøregionens UtviklingsselskapUkategorisertENDELIG! Nå er det ingen veg tilbake, nå realiseres Ny By – Ny Flyplass

ENDELIG! Nå er det ingen veg tilbake, nå realiseres Ny By – Ny Flyplass

[post_published]

9. mai i pressekonferanse på rådhuset i Bodø kunne samferdselsminister lansere nyheten om at regjeringen bevilger 391 millioner kroner til realisering av Ny By - Ny Flyplass-prosjektet.

Bildetekst: Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

«Vi styrker 250 millioner til Avinor slik at de har en bedre egenkapitalbase for å beslutte igangsetting av flyplassprosjektet» sier Nygård.

Bjørnar Skjæran, nestleder i Arbeiderpartiet var også tilstede på pressekonferansen.

«Fylkeshovedstaden trenger en flyplass som fungerer. Det handler om videre utvikling i Nord- Norge» sier Skjæran.

Fylkerådsleder Tomas Norvoll var glad for forløsning i saken.

«En sak som har blitt ganske vanskelig har nå blitt løst. Det er store investeringer i ny industri, i sjømat og infrastruktur i Nord-Norge. Det må være plass til å utvikle disse nye næringene. Dette er en av de aller viktigste nordområdesatsingene» sier Norvoll.

Ida Pinnerød ordfører i Bodø var glad for at ministeren og regjeringen har forstått hvor viktig det er med fremdrift i prosjektet.

«Dette er en fantastisk gledelig dag. Nå er det bare å sende ut kontraktene på anbud, og få i gang gravemaskinene, for byggingene av Bodøregionens desidert viktigste prosjekt dette tiåret. Regjeringene skal har ros for å finne denne gode og riktige løsningen» sier adm dir i BRUS, Elnar Remi Holmen