Bodøregionens UtviklingsselskapNyheterNår mennesker møtes, skapes store bærekraftige ankre!

Når mennesker møtes, skapes store bærekraftige ankre!

[post_published]

9. mai på MOMEK sin fabrikk i Mo i Rana, ble det nye samarbeidet med mellom MOMEK & Løvold Solutions om å flagge hjem ankerproduksjon fra Asia til Nord-Norge offentliggjort.

Foto: Kent Erik SjursenF.v. Bjørn Audun Risøy (daglig leder MOMEK Løvold og MOMEK Invest), Gjermund Olsen (produksjonsleder Kvarøy Fiskeoppdrett), Ellisiv Løvold (leder for marked, relasjon og utvikling Løvold Solution), Johan André Løvold (produksjonsleder Selsøyvik Havbruk), André Løvold (konsernsjef Løvold Solution og styreleder MOMEK Løvold), Alexander Johansen (driftssjef i MOMEK Group).

Momek og Løvold har gått sammen om å etablere selskapet, Momek Løvold AS, og så langt investert mer enn 10 millioner i forskning og utvikling, sveiserobot og produksjonslinje lokalisert i Mo Industripark i Mo i Rana.

På den offisielle åpningen av Momek Løvold AS deltok fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.

 «Dette er en milepæl og det er verdt en feiring. Momek Løvold viser her vei for andre. Her har en trofast leverandør av utstyr på kysten sett inn mot industrien i Rana og etablert et samarbeid med den største verkstedsbedriften i landsdelen» sa statsråd Bjørnar Skjæran.

«Gjennom effektiv produksjon, nordisk stål og optimalisert design har vi tro på å kunne levere ankre og andre produkter med høy kvalitet, lang levetid og betydelig redusert miljøavtrykk. I tillegg vil vi sikre mer forutsigbarhet rundt levering, som er mer aktuelt enn noen gang etter de siste årene med pandemi, krig og uroligheter. Vår ambisjon er å produsere minst 1000 ankre hvert år i tillegg til andre nye grønne produkter til blå næringer» sier Bjørn Audun Risøy og Andre Løvold i Momek Løvold AS.

Samarbeid i næringslivet mellom Mo i Rana og Bodø gir med dette ny verdiskaping og økt sysselsetting, med bærekraftige arbeidsplasser der med flytting av produksjon fra Asia til Nord-Norge.

«Vi har alltid trodd på at samarbeid er nøkkelen til å skape mer i Nord Norge. Derfor er samarbeidet mellom MOMEK og Løvold en fantastisk historie, hvor nye bærekraftige arbeidsplasser skapes i Nord Norge. I BRUS sitt samarbeid med Rana Utvikling, håper vi å kunne skape flere slike historier i fremtiden, slik at vi kan skape enda flere store bærekraftige ankre» sier Elnar Remi Holmen, Adm. dir. i BRUS.

Foto: Kent Erik Sjursen