Bodøregionens UtviklingsselskapNyheterNytt fyrtårnsprosjekt åpnet på Fauske – Wenberg Innovation Park

Nytt fyrtårnsprosjekt åpnet på Fauske – Wenberg Innovation Park

[post_published]

Onsdag 24.mai ble det storstilt åpning av Wenberg Innovation Park i Skysselvika på Fauske.

Innovasjonsparken er et initiativ av brødrene Geir & Ørjan Wenberg, med Wenberg Fiskeoppdrett og partnerskap i Edelfarm og Salten-Aquafamilien. Første bruker i nybygget på Innovasjonsparken er selskapet Stingray Marine Solutions som forventer stor vekst av kompetansearbeidsplasser på Fauske. BRUS- direktør Elnar Remi Holmen var konferansier for åpningen på Fauske.

Credit: John Christian Andreassen

Vi vil med dette gi stor hønnor til spesielt initiativtaker Geir Wenberg, med familie og sine samarbeidspartnere som skaper en ny edelsten på Fauske i Wenberg Innovation Park. Vi tror ikke at regionen helt er klar over hvor stort dette er. Her skapes en ny motor og verdiskaper som har potensial til å bli Fauske og Indre Saltens nye hjørnesteinsbedrifter som gir store ringvirkninger og høy verdiskaping, sier Adm Dir i Bodøregionens Utviklingsselskap AS – BRUS. 

Det er også viktig å minne på at slike prosjekt ikke kommer av seg selv. Hadde dette prosjektet skulle blitt besluttet utbygd i dag, er jeg i tvil om det hadde blitt realisert med de rammevilkårene regjeringen og Stortinget har vedtatt for havbruksnæringen. Det står stor respekt over det Geir og Ørjan Wenberg har fått til på Fauske. Hele BRUS-familien er stolt over den risikoen og innsatsen de har lagt ned med sine partnere i Wenberg og Salten-Aqua, og nå også med Stingray Marine Solutions, sier Holmen. 

Photo: Kind Conceptual Branding

Om prosjektet
Wenberg Innovation Park på Fauske er offisielt åpnet, med Stingray Marine Solutions som nå får sin første avdeling utenfor Oslo. Omtrent 80 personer deltok på selve åpningen, og ble gitt omvisning i industribygget som Stingray skal disponere. Marlen Rendall Berg, ordfører i Fauske Kommune, fikk æren av å klippe båndet og erklære Wenberg Innovation Park og Stingray-bygget som offisielt åpnet. For Fauske betyr dette umiddelbart 15 nye arbeidsplasser på Fauske, og Stingray Marine Solutions opplyser selv om at de ser for seg over 20 ansatte i Fauske på lang sikt. 

Prosjektet har blitt bygd og utviklet av regionale aktører som blant annet Moldjord Bygg og Anlegg, Indira, Rørleggern Fauske, Finneid Sveiseverksted m.fl. Initiativtaker, Geir Wenberg har klare målsetninger for Wenberg Innovation Park og fremtidige leietakere. 

– Vi ønsker bedrifter som jobber med bærekraft, bedrifter som jobber med innovasjon og bedrifter som helst jobber med havbruk. Stingray Marine Solutions og Scale AQ, som også har kontor her, er perfekte for satsingen vi gjør, sier Geir Wenberg.

Photo: Kind Conceptual Branding

Stingraybygget blir også det første BREEAM Excellent-sertifiserte industribygget i Nord-Norge.

– Jeg håper at rammebetingelsene til sjømatnæringen legges på et nivå slik at slike investeringer som det Geir og Ørjan og hele havbruksnæringen hadde før grunnrenteskattens behandling i Stortinget, bidrar til flere slike prosjekt. Det er ikke for sent å snu. Vi heier på havbruksnæringen og her ser vi hva de virkelig kan gjøre for å endre lokalsamfunn i Bodøregionen, avslutter Holmen.