Hovednyhet

Bodø International School mottar milliontilskudd fra SpareBank 1 Nord-Norge!

Bodø International School (BOINT) får nå SpareBank 1 Nord-Norge med på laget for å realisere Nordlands første internasjonale skole. Etter å ha navigert gjennom alle prosesser fikk Bodø International School godkjenning fra Utdanningsdepartementet på slutten av fjoråret til 220 elever med sterk støtte fra den internasjonale IB-organisasjonen og Bodø kommune, nå er banken med på laget.

– Vi er overveldet av glede og stolthet over å ha fått SpareBank 1 Nord-Norge med på et solid finansielt bidrag! Dette bekrefter vår visjon om at Bodø International School ikke bare er en skole, men et samfunnsprosjekt som vil forme fremtiden i Bodøregionen. Å se den største banken i landsdelen forplikte seg til vårt prosjekt er virkelig en milepæl. Vi er dypt takknemlige for den effektive prosessen og ikke minst for de første millionene som markerer starten på vår reise mot skolestart, sier adm.dir. Elnar Holmen, styreleder i Bodø International School.

SpareBank 1 Nord-Norge er landsdelens største bank og premissgiver, og går årlig inn i viktige samfunnsprosjekter i landsdelen via blant annet Samfunnsløfte, og de velger nå å gå inn med 3 millioner for å sikre et internasjonalt grunnskoletilbud i Bodø.

– Etableringen av en Internasjonale skole i Bodø treffer selve kjernen av Samfunnsløftets oppdrag, ikke minst treffer det på temaløftet vårt for 2024: Attraktive Nord-Norge. Den nye skolen i Bodø etableres dessuten på et viktig tidspunkt for byen og regionen vår, der det i årene fremover vil bli et stort behov for internasjonal, kompetent arbeidskraft innen enn rekke sektorer, sier konserndirektør for bedriftsmarked i SpareBank 1 Nord-Norge, Trude Glad.

Med store infrastrukturprosjekter som Ny By – Ny Flyplass, en stadig voksende IT-sektor, en helsetjeneste med store rekrutteringsutfordringer, og en betydelig økende tilstedeværelse fra forsvaret og NATO i årene som kommer, vil en internasjonal skole i Bodø gi betydelig økt konkurransekraft.

– Dette prosjektet går på mange måter hånd i hånd med bankens strategi om å bidra til å skape en attraktiv landsdel, med en klar ambisjon om å bidra til en positiv flyttestrøm innen 2040, sier konserndirektør Trude Glad.

I forrige uke lanserte Bodø International School sin tilstedeværelse i sosiale medier, og med en minilansering for næringslivet for å synliggjøre tidslinjen og behovet fremover for å sikre skolestart.

– Det har vært jobbet intensivt bak gardinene før vi lanserte Bodø International School i forrige uke, det var naturlig å gjøre det når vi gikk ut med utlysningen av daglig leder for skolen, og tilbakemeldingene vi har fått på at tilbudet nå kommer og på stillingen har vært stor og positiv, og da er det ekstra stas at banken nå er med på laget, sier prosjektleder Aina Fagereng i Bodø International School.

Blant stifterne Bodø Næringsforum og Bodøregionens Utviklingsselskap, har adm.dir. Elnar Holmen gått inn i selskapet som styreleder i oppstartsfasen og har bidratt inn med resurser fra eget selskap, men er klar på at dette er noe vi må stå sammen om.

– De kommende årene er avgjørende, og vi trenger rundt 10-12 millioner i privat finansiering fra gode partnere for å sikre en rask etablering og som gir en solid grunnmur slik at skolen snarest blir selvfinansierende med varig drift i Bodøregionen, så nå går banken inn som katalysatoren, avslutter styreleder Holmen.

Dette initiativet møter etterspørselen fra både samfunnet og næringslivet, og adresserer behovet for et internasjonalt skoletilbud i Nord-Norge. Det har vært en av grunnen til at Bodø Næringsforum gikk inn som stifter av skolen.

– Arbeidsledigheten i Bodø har jevnt holdt seg på 2% de siste årene, og lokale bedrifter er stadig på jakt etter ny arbeidskraft. Med etablering av et internasjonalt skoletilbud vil flere internasjonale familier kunne vurdere Bodø som arbeidsmarked, og lokale familier med internasjonale ambisjoner vil kunne ha Bodø som base lengre. Lokalt næringsliv ser virkelig frem imot etableringen, og har klare forventninger om at denne etableringer vil kunne styrke deres virksomheter, sier adm.dir. Merete Nordheim i Bodø Næringsforum.

Nå setter nå Bodø International School, sammen med SpareBank 1 Nord-Norge, seil for å starte det virkelige arbeidet med å samle musklene i Bodøregionen skolestart allerede høsten 2025 med et internasjonalt grunnskoletilbud i Bodø.

Foto: Stifterne av Bodø International School – Bodø Næringsforum og Bodøregionens Utviklingsselskap.

Author


Avatar