Nyheter

BRUS ekspanderer og ønsker sin nye ressursperson Aina velkommen

Nå tar vi i Bodøregionens utviklingsselskap (BRUS) et stort skritt fremover i vår satsing på regional utvikling og ønsker Aina Fagereng (30) velkommen som ny prosjektleder. Hun bringer med seg en imponerende portefølje og et engasjement for nærings- og samfunnsutvikling, og kommer fra stillingen som rådgiver innen politikk og kommunikasjon hos NHO Nordland.

– Det skjer mye spennende i Bodø by, regionen vår og landsdelen vår -så det er utrulig stas å få fortsette å jobbe videre for å løfte og etablere utviklingsprosjekter på satsningsområder som regionen vår trenger for å møte fremtiden, sier den nye prosjektlederen Aina Fagereng.

Bli kjent med den nye prosjektlederen

– De siste årene har jeg jobbet med samarbeid, nettverk og arrangement for vekst i Nordland og Nord-Norge. Jeg har også vært aktiv i NHOs politiske arbeid, spesielt fokusert på mobilitet og samferdsel i vår region, samt styrking av utdanningstilbudet i hele regionen og synliggjøring av næringslivets behov. Og jeg er veldig glad for at jeg nå får fortsette med å løfte regionen vår i BRUS, og tar med alle verktøyene på veien, sier Fagereng.

Dette er kompetanse vi i BRUS trenger og anser som særlig relevant for pågående og fremtidige prosjekter. Erfaring med politisk påvirkningsarbeid, arrangement og nettverk, og kommunikasjon er kompetanse som supplerer laget vårt i BRUS godt for å nå målene og visjonene som er satt for selskapet.

– Så kan jeg jo legge til at jeg nå blir regionsalibiet til BRUS når jeg er bosatt på Fauske og kommer til å pendle inn til Bodø. Det blir spennende å oppleve kollektivtilbudet og arbeidsmarkedsmobiliteten i praksis, og ikke minst bringe nye perspektiver inn på funksjonalitet og optimalisering av pendlerstrekningene i Salten, sier Aina Fagereng.


Strategi for å bekjempe kompetanseflukt

Aina Fagereng


BRUS ser denne ansettelsen som en viktig del av sin strategi for å bekjempe kompetanseflukt fra Bodø og beholde talenter i regionen.

– Vi starter året med to nye ansettelser, først Kim og nå Aina. Nå bygger vi lag for å styrke arbeidet til det beste for våre eiere, og løfter Bodøregionen til et nytt nivå for å sikre at kompetansen som har kommet til regionen vår forblir i regionen. Vi bidrar dermed til veksten vi nå trenger i vår region, sier direktør Elnar Remi Holmen og understreker viktigheten av å bygge sterke team. 

 

– I utgangspunktet var det aldri noen plan om å komme nordover, men karrieren brakte meg hit og etter nesten tre år i Nordland, var jeg klar for nye eventyr. Og jeg har vært åpen for muligheter over hele landet og i Europa, igjen karrieren som viste vei, og da ble den gode dialogen med BRUS et vippepunkt, sier den nye prosjektlederen Aina Fagereng.

Holmen legger til at Fagereng har utmerket seg som hardtarbeidende og selvgående i sin tidligere stilling gjennom det samarbeidet BRUS har med NHO – og anser hennes kompetanse som en viktig brikke i lagspillet som bygges hos oss i BRUS.

Med både Aina Fagereng og Kim Andreassen ser BRUS frem til en ny æra med forsterket fokus på samarbeid og regional utvikling, og styrker sin posisjon som en drivkraft for vekst og innovasjon i Bodøregionen, gjennom både lokale, nasjonale og internasjonale satsninger for å styrke regionen.

Les Avisa Nordland sin sak her!