Nyheter

Dragefossen AS: Utfordringer og samfunnstiltak på Rognan

Dragefossen AS på Utdanningsmessen Fremtidsjobber 2024.

Rognan, 24. januar 2024. Denne gangen gikk turen til Rognan, hvor BRUS hadde gleden av å besøke Dragefossen AS, og møtet med administrerende direktør Truls Paulsen var både inspirerende og givende.

Om Dragefossen AS

Dragefossen AS er et anerkjent energiselskap som ble grunnlagt i 1928 og har sitt hjerte og hovedkontor på Rognan i Saltdal kommune. Med sine 1295 aksjer spredt blant omtrent 820 aksjonærer, hvorav 65 % er innbyggere i Saltdal kommune, er Dragefossen AS en viktig støttespiller for lokalsamfunnet.


Selskapet har en omfattende virksomhet innenfor energi og kommunikasjon, og eier blant annet Arva AS, Nord-Norges største nettselskap. Dragefossen AS står også bak fjernvarmeselskapene Rognan Bioenergi AS og Fauske Fjernvarme AS. I tillegg eier de kommunikasjonsselskapet Rødøy-Lurøy Fiber AS, som leverer bredbåndsprodukter i Rødøy og Lurøy kommuner. Selskapets portefølje inkluderer også Peder Brenne AS, som driver med elektro- og kommunikasjonsinstallasjoner.

Lokalsamfunn og utfordringer

Møtet med Truls Paulsen på Dragefossen AS var preget av meningsfulle samtaler om nåværende utfordringer og fremtidige planer. BRUS verdsetter Dragefossens betydelige bidrag til lokalsamfunnet, inkludert deres støtte til Dragefossen stadion, en flerbrukshall på Rognan som beriker nærmiljøet.

Teknouka 2021.


Dragefossen er også engasjert i initiativet “Teknouka”, som har som mål å inspirere ungdom til interesse for realfag og teknologi. Teknouka er et samarbeid mellom Dragefossen AS, Nexans, Saltdal Videregående Skole og Saltdal kommune, og gir kommende 10. klassinger muligheten til å utforske realfag gjennom forelesninger og praktiske oppgaver. Finn mer informasjon om teknouka her.


Dragefossen AS har for tiden et sterkt fokus på rekruttering av unge talenter. Mens de har flere ordninger for å tiltrekke unge talenter, står de også overfor utfordringen med å beholde dem i lokalsamfunnet. Mange av de unge talentene forlater regionen for byer som Oslo og Trondheim. Truls Paulsen uttrykker likevel troen på at de vil komme tilbake og bidra til veksten i hjemregionen.


Selskapet har også vært med å etablere programmer som “Grønne Bærekraftige og Innovative Sommerjobber”, som gir ungdommen verdifull arbeidserfaring og muligheten til å engasjere seg i miljø- og bærekraftsprosjekter. De er også dedikert til kompetanseutvikling, hvor de er en godkjent lærebedrift med lærlinger i bedriften. De har også en trainee-program for å støtte unge talenter i deres karriereutvikling. Sammen med lokale skoler og samfunnssamarbeidspartnere har Dragefossen skapt plattformer for å styrke kunnskapsoverføringen og gi unge mennesker verdifull erfaring og opplæring.

Prosjektleder Kristin Haugen og adm.dir Truls Paulsen


Dragefossen AS mener sterkt på at deres samfunnsengasjement og fokus på fremtiden vil gi langsiktige fordeler for regionen. Truls avslutter med: “Vi tror på å investere i ungdommen, utvikle kompetanse og bidra til bærekraftig vekst. Vi har fokus på resultatene, og vi opptatt av å investere i tiltak som kan gi et resultat til lokalsamfunnet på sikt.