Nyheter

Finnair fortsetter internasjonale direkteflyvinger fra Bodø sommeren 2024

Finnair fortsetter internasjonale direkteflyvinger fra Bodø sommeren 2024

 

Det anerkjente flyselskapet Finnair offentliggjorde planene om å fortsette direkterute fra Bodø til Helsinki sommeren 2024. Dette gledelige initiativet representerer en betydelig styrking av Bodøs posisjon som en viktig port til internasjonale markeder til Nord-Norge.

 

Ruteutviklingsforum i Bodø, bestående av BRUS, Avinor, Visit Bodø, Nord Norsk Reiseliv og Berg Hansen, har jobbet over tid med en forretningsplan for denne ruten, og er begeistret over Finnairs beslutning om å innføre en direkterute fra Bodø til sommeren. Denne nye ruten vil tilby fem ukentlige avganger fra 17. juni til 3. august og gir både innbyggere og besøkende i Bodøregionen, Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Helgeland muligheter til enkel tilgang til spennende internasjonale destinasjoner.

 

“Vi ser med glede på Finnairs beslutning om å videreføre en internasjonal direkterute sommeren 2024 fra Bodø. Dette er viktig for nærings næringslivet. Skal denne ruten lykkes som en varig rute håper vi Bodøværingen velger ferie for eksempel i Finland, og at turistene fra Europa reiser via Helsinki. Vi må nå sammen bidra til at denne spennende ruten blir en suksess, sier Elnar Remi Holmen, direktør i BRUS.

Finnairs engasjement for å betjene Bodøs lufthavn understreker regionens betydning som et viktig knutepunkt for reiseliv og forretningsreiser i Nord-Norge. Direkteruten vil gi reisende muligheten til å oppleve Bodøs unike kultur, natur og opplevelser, samtidig som den åpner dørene for internasjonale besøkende som ønsker å utforske regionens mangfoldige attraksjoner. Beslutningen om denne ruten vil passe vår region veldig godt i kulturhovedstadsåret 2024

 

Fantastisk nyhet, dette betyr svært mye for hele regionen gjennom tilgjengelighet til mange nye besøkende og marked. Vi skal gi de gode opplevelser når de kommer og nå begynner jobben med å gjøre ruten til en suksess sier Ann-Kristin Rønning Nilsen, Reiselivssjef i Visit Bodø.

 

“Dette er en fantastisk mulighet for reiselivet i Nord Norge og spesielt i Bodø. Med Bodø som europeisk kulturhovedstad gjør dette Bodø enda mer tilgjengelig. Vi ser frem til å samarbeide for å fremme denne spennende ruten,” sier Siw Sandvik og Alf Erik Hansen i Nordnorsk Reiseliv & Berg-Hansen.

 

Vi i Ruteutviklingsforum i Bodø ønsker å takke Finnair for deres tillit til Bodø som en destinasjon og ser frem til et vellykket samarbeid for å fremme internasjonale reisemuligheter fra vår fantastiske region. Denne beslutningen er gode nyheter for Bodø, og vi ser frem til å ønske passasjerer velkommen til vår region i sommer. Ruteutviklingsforumet vil også takke alle aktørene fra næringslivet som har vært med å bidra i vårt arbeid med business case til Finnair.

 

«Vi gleder oss over Finnairs nye direkterute fra Bodø. Dette vil styrke vår flyplass og regionens tilkoblinger til både det europeiske markedet, så vel som det asiatiske. Sammen med Finnair ser vi frem til å lykkes med denne ruten,” sier Halvor Waldemarsen, forretningsutvikler Bodø lufthavn.


For mer informasjon fra Ruteutviklingsforum Bodø, vennligst kontakt:

 

BRUS – Adm Dir Elnar Remi Holmen
Erh@brus.bodo.no Tel: 99 51 43 21

 

Visit Bodø – Reiselivssjef Ann Kristin Rønning Nilsen
ann-kristin@visitbodo.no

 

Avinor – Commercial Manager Halvor Waldemarsen
Halvor.waldemarsen@avinor.no