Nyheter

Samferdselskonferanse på Fauske

NTP 2025-2036 og Salten-regionens fremtid


Fauske, 21. november 2023

Dagens Samferdselskonferanse i Salten-regionen samlet sentrale aktører, politikere og næringslivsrepresentanter for å diskutere de kommende utfordringene og mulighetene knyttet til Nasjonal Transportplan (NTP) for 2025-2036. Konferansen ble arrangert av Fauske Næringsforum, NHO Nordland, Salten Regionråd & Bodøregionens Utviklingsselskap (BRUS) og konferansen bød på en rekke viktige innlegg og debatter om veier, jernbane, luftfart og grønne transportløsninger.

Adm. Dir Elnar Holmen i BRUS sier at betydningen av konferansen for regionen er viktig og peker på behovet for samarbeid og realisme i forhold til de kommende transportutfordringene vi står overfor. 


“Samferdselskonferansen på Fauske gir oss muligheten til å sette fokus på våre behov og muligheter i Salten-regionen. Det er viktig at vi jobber sammen for å finne bærekraftige og kostnadseffektive løsninger som vil tjene regionen på lang sikt. E6 gjennom Sørfold og oppgradering av Nordlandsbanen er de to viktigste samferdselsprosjektene i vår region som må prioriteres, sier Adm Dir Elnar Holmen”

Statssekretær Cecilie Knibe Kroglund fra Samferdselsdepartementet var en av hovedtalerne på konferansen. Hun adresserte flere nøkkelelementer knyttet til den kommende NTP:

“Det er ikke plass til alle prosjektene som er på listen, og vi har derfor gjennomført regionvise møter. Felles for alle møtene med regionene er at det er ‘mange ønsker’,” sa statssekretæren.

Hun pekte også på de økonomiske begrensningene som regjeringen måtte forholde seg til, og understreket at det var vanskelig å forutsi hvordan konseptvalgutredningene (KVU-ene) ville bli implementert i praksis. Hun sa likevel at regjeringen ville gi noen signaler.

“Vi må ta vare på det vi har og utnytte eksisterende infrastruktur best mulig. Bygge nytt bare der det er absolutt nødvendig,” la Kroglund til.
Hun påpekte også at de økonomiske utfordringene hadde blitt påvirket av hendelser som krigen i Ukraina, noe som også hadde konsekvenser for Nord-Norge.

“Vi vil se færre store nye prosjekter og mer fokus på økt bruk og vedlikehold. Forutsigbarhet og ansvarlighet vil være grunnleggende for de valgene regjeringen tar,” avsluttet statssekretæren.

Hun inkludert E6 Megården – Sommerset, om at prosjektet er prioritert med planleggingsmidler i 2024. Hun avsluttet også med at oppgradering av fylkesveger er viktig og at dette er et område regjeringen følger.

Med den kommende NTP for 2025-2036 og regjeringens endrede prioriteringskriterier, er det tydelig at Salten-regionen står overfor viktige beslutninger om infrastrukturinvesteringer og transportløsninger. Konferansen gir en verdifull arena for dialog og samarbeid for å forme regionens fremtidige samferdselsprosjekter.

For mer informasjon om Samferdselskonferansen 2023 og hva den betyr for Salten, besøk https://fauskenf.no/liste/aktiviteter?samferdselskonferansen-2023-7215 .Subheading HERE [Replace]

Quote text HERE [Replace]
“There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text. All the Lorem Ipsum generators on the Internet tend to repeat predefined chunks as necessary, making this the first true generator on the Internet. It uses a dictionary of over 200 Latin words, combined with a handful of model sentence structures, to generate Lorem Ipsum which looks reasonable. The generated Lorem Ipsum is therefore always free from repetition, injected humour, or non-characteristic words etc.”